Bij collectief Goed Verhaal vertellen we verhalen die 'goed' zijn, dat wil zeggen: tof gemaakt en goed opgeschreven, maar ook goed voor de planeet en de samenleving.

Verhalen die broodnodige maatschappelijke verandering in gang zetten.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

HET WAAROM

Wij zien een samenleving voor ons waarin iedereen mee kan doen en ertoe doet. Zonder uitbuiting van elkaar of de planeet. Niet economische groei, maar welzijn en rechtvaardigheid zijn leidend. Iedereen kan een rol spelen in deze transitie. Met ons onderzoeks- en redactiewerk geven wij invulling aan die van ons en helpen we bij die van jou.

HET WERK

Heel concreet helpen wij jouw organisatie bij het doen van onderzoek en het schrijven van de beste (korte of lange) teksten. Van rapporten, boeken, artikelen en webteksten, tot campagnes, speeches en kamerbrieven. Daarbij kunnen wij je ook helpen met het proces dat aan die content vooraf gaat. Met visie- en sparringsessies om jouw doel, doelgroep en tone-of-voice helder te krijgen.              

Zelf onderzoeken wij – o.a. als journalist of opiniemaker – ook progressieve bewegingen en ideeën. Onze bevindingen verwerken we tot verhalen en publicaties. Ben je benieuwd naar wat wij te vertellen hebben? Je kunt ons ook inhuren als schrijver of spreker.

HET COLLECTIEF

Het collectief bestaat uit drie gave personen met eigen unieke vaardigheden en inhoudelijke specialismen.

Jeske Jongerius is van huis uit antropoloog. Ze heeft ervaring als docent op de universiteit, veldwerk- en kwalitatief onderzoeker, redacteur/schrijver, spreker en communicatiespecialist in het maatschappelijk veld. Jeske is geen 'armchair anthropologist', maar ze slaat bruggen tussen verhalen uit het veld en de wereld van beleid en systemen. Jeske treedt geregeld op als spreker in de media als het gaat over de wooncrisis.

Specialismen:
+ De wooncrisis, volkshuisvesting en alternatieve woonvormen
+ Ongedocumenteerde mensen en vluchtelingen
+ Counterculture, vrijplaatsen en verzet
+ Yoga, tantra en spiritualiteit

Imre van Son is Neerlandicus. Zowel bij schrijven als redigeren vindt hij het tof om aan teksten te schaven tot ze krachtig, toegankelijk en foutloos zijn, toegespitst op het beoogde publiek. In zijn werk bij o.a. SIRE, Bord&Stift (whiteboardanimaties) en duurzaamheidsplatform LaatBloeien zette Imre zijn liefde voor taal in om verhalen te vertellen over een eerlijke, duurzame samenleving.

Imres specialismen:
+ Duurzame economie en basisinkomen
+ Systeemverandering
+ Sociaal ondernemen
+ Literatuur, muziek en cultuur

Jens Kimmel is politicoloog en heeft, voordat-ie ontdekte dat schrijven toch echt zijn ding was, verschillende ervaringen opgedaan: als organisator op de universiteit, als docent op een middelbare school en als onderzoeker bij een denktank. Wat Jens ook doet, hij heeft de sterke overtuiging dat organisaties en samenlevingen best wat horizontaler kunnen. Jens is een storyteller en schrijft als journalist regelmatig voor media als Vrij Nederland of Het Parool.

Jens' specialismen:
+ Democratisering
+ Nieuwe economie
+ Technologie